Flere viktige seire i bydelsbudsjettet for 2022

Arbeiderpartiet har vært med å kjempe frem flere heltidsstillinger, faste vikarer i barnehage og hjemmetjenesten, og områdesatsing i Homansbyen i budsjettet for 2022.

Å jobbe for sosialdemokratisk politikk i en bydel hvor flertallet stemmer blått er ikke alltid like lett. Men med gode argumenter, grundig forarbeid og politisk samarbeid med andre partier er det likevel mulig å få til resultater. 

De siste ukene har Arbeiderpartiets representanter i bydelsutvalget jobbet hardt for å sette et rødere preg på budsjettet. Viktige tjenester som barnehage, fritidstilbud, eldresentre og hjemmetjenesten styres av bydelen, og god politikk er viktig for hvordan det er å vokse opp, leve og bli gammel i bydel Frogner.

Byrådet har kommet med mer penger til vår bydel etter forliket med Rødt i bystyret. Det betyr en romsligere bydelsøkonomi, og langt bedre betingelser for god velferdspolitikk enn i årene da Høyre styrte i rådhuset. 

Fire ting å være stolt av

I budsjettet er det fire resultater vi er skikkelig stolte av1. Innføring av ressurspool med fast ansatte vikarer i hjemmetjenesten og i barnehagene. Det er et kinderegg som Frogner Arbeiderparti har jobbet for i årevis:

  • Barnehagebarna og de som trenger hjelp hjemme møter ansatte de kjenner fra før, og som kan jobben sin godt, også når det kommer vikar
  • Faste hele stillinger, også til vikarene, gir bedre vilkår og trygghet for de ansatte
  • Vikarer får lederstøtte, veiledning og tar del i internopplæring og fagutvikling.
  • Mindre innleie av midlertidige ansatte fra vikarbyrå i perioder med høyt press. Det sparer bydelen store penger på.

2. Områdesatsing i Homansbyen. Selv om de fleste lever godt i Frogner, er det også i vår bydel sosiale og økonomiske utfordringer. Områdesatsingen i Homansbyen skal løfte en del av bydelen hvor det har vært en økning i problemer over tid, og fokuserer særlig på å bedre oppvekstsvilkårene for barn og unge.

3. Nærmiljøhus i Hegdehaugsveien. Når Bygården og Grønneberg barnehage slås sammen skal det ledige bygget omgjøres til nærmiljøhus med tilbud til både ungdom og eldre.  Alle barna får plass i den sammenslåtte barnehagen, de ansattes jobber er trygge og utearealet vil fortsatt kunne benyttes av barnehagen.

4. Helt med! Frogner bydel skal utrede muligheten for å bli med i Helt med,  et program for å inkludere personer med utviklingshemming i arbeidslivet. Det gir muligheter til mennesker som kan og vil jobbe, men trenger tilrettelegging.Ut over budsjett gleder vi oss også over ungdomshuset i Stensparken, som vil åpne for normal drift så snart pandemien tillater, og at man tidligere i år fikk reddet seniorsenteret på Schafteløkken.

Vi ser fremover

Arbeiderpartiet har i denne perioden to av femten representanter. Tenk på hva vi kunne fått til med et par representanter til! Her kan legges til at Høyre ikke lenger har rent flertall i bydelsutvalg. Et skifte – også lokalt – er mulig. Sammen med gode resultater i årets budsjett gir det grunn til optimisme og ambisjoner for valgkampen 2024. 

Ny smittevernstiltak har dessverre gjort det nødvendig å avlyse flere arrangementer den siste tiden. Det har også skapt vansker for styrearbeidet, som i lang tid for det meste har vært digitalt. Vi håper det igjen snart blir mulig å invitere medlemmer til politisk arbeid og sosialt lag.  

Helt til slutt vil vi vil takke alle som har deltatt i valgkampen, bidratt i politikken lokalt og nasjonalt, på annet vis har engasjert seg, eller ganske enkelt var medlem av Arbeiderpartiet i året som gikk. Vi ønsker dere et godt 2022!

Arbeiderpartiets representanter og lokallag i bydelen

Bjarne Lagesen (Gruppeleder), medlem av Miljø- og byutviklingskomiteen

Inger Huseby, medlem av Helse-, unge-, sosial- og kulturkomiteen

Trykk her for å lese mer om våre representanter og vararepresentanter, samt om bydelsutvalget i Frogner.

Lokallag

Bygdøy-Frogner Arbeiderpartilag

Vestre Arbeidersamfunn